Dry needling osteopaat

Dry Needling

Voel meteen een pijnreductie en ontspanning in je spieren

Wat is "Dry Needling'? 


Dry Needling of Myofasciale therapie is een vorm van behandelen van pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. Triggerpoints of pijnpunten ontwikkelen zich in deze spieren. Deze triggerpoints veroorzaken pijnen met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone.

Tegenwoordig gaat men ervan uit dat niet 1 spier verantwoordelijk is voor de pijn, maar een aantal spieren, die dan een zogenaamde spierketting vormen. De volledige spierketting wordt dan ook behandeld.


Hoe ga ik te werk?

Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke triggerpoints opgespoord en geneutraliseerd worden via specifieke technieken, waaronder Dry Needling. Het is een techniek waarbij een zeer dun naaldje direct in een triggerpoint wordt geprikt. Dry Needling maakt gebruik van een ‘droge’ acupunctuurnaald waarbij geen vloeistof wordt geïnjecteerd. 


Bij patiënten met spierpijnen, die niet goed te lokaliseren zijn, is deze techniek zeer effectief. Deze patiënten hebben last van acute of chronische spierpijn, soms met een uitstralend karakter. De aard van de pijn is diep, dof en zeurend. Ook stijfheid is aanwezig. Bovendien is Dry Needling een wetenschappelijk goed onderbouwde therapievorm.

Een afspraak maken voor Dry Needling?